Természetvédelem

Természetvédelem

Hulladékok, és azok újrahasznosítása, megelőzése

2020. május 08. - Sipos Liliána

A hulladékok és a szemetek napjainkban a környezetre, illetve az élővilágra nagyon veszélyesek. De van pár mód amelyekkel megelőzhető a hulladékok számának növekedése. Fontos a megelőzése, amit úgy tudunk elérni ha tudatosan vásárolunk. Amikor tehetjük vigyünk magunkkal táskát, vagy kosarat, amibe az élelmiszereket, termékeket rakjuk! Vagy ha kimérhető termékeket veszünk, szintén vigyünk magunkkal kisebb texil tasakokat, de ha esetleg nem áll rendelkezésünkre az, akkor használjunk papírzacskót a kimérendő élelmiszereknél! Országszerte már több helyen is nyitottak meg bioboltok, ahol a környezetre nem káros termékek vásárolhatóak.Ezeken kívűl gyűjtsük a hulladékokat szelektíven, hiszen akkor újra fel lehet használni őket, ezzel kevesebb szemetet okozva. Különböző szelektív kukákba kell dobni a hulladékokat. A műanyagot a sárga szelektív kukába, a papírt a kékbe, az üveget a zöldbe, a fémet a pirosba. A különböző műanyagokat szétválogatják, majd aprítják, és granulátumot készítenek belőlük. Később ezeket beolvasztják, és új termékeket készítenek. Ha viszont valamilyen okok miatt nem hasznosítják a hulladékot újra, ártalmatlanítják. Bár ezek nem igazán környezetbarátak, hiszen az égetésnél például égetőművekben semmisítik meg a hulladékot. Sajnos a hulladék nagy részét még nem hasznosítják újra, de remélem ez nem sokáig lesz így.

 .

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetvedelemm.blog.hu/api/trackback/id/tr9215671498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurunczi Martin 2020.05.18. 20:01:18

Szia!
Nagyon jó lett a blogod, teljesen igazad van a szelektatív hulladékgyűjtésben és ez nagyon fontos, hogy óvjuk a környezetünket!
Martin

Hideg Zsanett 2020.06.07. 23:10:38

Szia, most, hogy ezt elolvastam sokkal jobban fogok figyelni a környezetemre.
Zsani
süti beállítások módosítása